برنامج الدراسات العليا
 
اسم البرنامجالقسمالوصفالخطة الدراسية
الماجستير في البستنة والمحاصيل البستنة والمحاصيلSchool of Agriculture
Department of Horticulture and Crop Science
Horticulture and Crop Science Program
Master degree
Intended Learning outcomes:
On completion of this program it is expected that the students will be able to:

1 - Develop plans to solve problems related to horticulture and crop science in a scientific and practical manner.
2 - Write and carry out r...المزيد
...اضغط هنا
الدكتوراه في البستنة والمحاصيل البستنة والمحاصيلSchool of Agriculture
Department of Horticulture and Crop Science
Horticulture and Crop Science Program
Ph.D. degree
Intended Learning outcomes:
On completion of this program it is expected that the students will be able to:

1 - Write pioneer research projects and acquire needed funds and logistical support from local, regional and international resources
2 - Work...المزيد
...اضغط هنا
الماجستير في التقنات الحيوية البستنة والمحاصيلSchool of Agriculture
Department of Horticulture and Crop Science
Biotechnology Program
Master degree
Intended Learning outcomes:
On completion of this program it is expected that the students will be able to:

1- Develop plans to solve problems related to the subject of biotechnologies in a scientific and practical way using advanced devices.
2 - Write and execute...المزيد
...اضغط هنا
الماجستير في الأراضي والمياه والبيئةالأراضي والمياه والبيئةنتاجات التعلم لبرنامج الماجستير في الأراضي والمياه والبيئة
يتوقع من الخريج الحاصل على درجة الماجستير في الأراضي والمياه والبيئة أن:
1. يمتلك المعرفة المتخصة والمتعمقة والشاملة للمعارف في مجالات الاراضي والمياه والبيئة.
2. يطبق أساليب البحث العلمي اللازمة لتقييم وإيجاد حلول لمشاكل الاراضي والمياه والبيئة.
3. يستخدم الطرق العلمية لأخذ وفحص عينات التربة والنبات باتباع الطرق المعيارية...المزيد
...اضغط هنا
الدكتوراه في الأراضي والمياه والبيئةالأراضي والمياه والبيئةنتاجات التعلم لبرنامج الدكتوراه في الأراضي والمياه والبيئة
يتوقع من الخريج الحاصل على دكتوراه الأراضي والمياه والبيئة أن:
1-  يقيم النظريات العلمية والعوامل المؤثرة على انتاجية الاراضي والمياه والبيئة.
2-   يحلل ويقيم التفاعلات بين المكونات الطبيعية والبيولوجية والكيميائية والبشرية للبيئة.
3- يقدم بدائل وحلول لإدارة الاراضي والمياه من خلال التحليل العلمي للبيانات و...المزيد
...اضغط هنا
الماجستير في الإنتاج الحيوانيالإنتاج الحيوانيIntended Learning Outcomes (ILOs)/ MSc program:
After the successful competition of this program students should be able to:
1. Create and implement plans, programs and systems to help in the development of animal production.
2. Work in research institutions and conduct applied research to tackle current issues in animal production.
3. Demonstrate effective communication skills wi...المزيد
...اضغط هنا
الماجستير في الإقتصاد الزراعيالاقتصاد الزراعي وادارة الأعمال الزراعيةIntended learning outcomes:

After the successful completion of this program, the students should be able to:
1. Develop specialized problem-solving skills in research or other professional activity by applying the newest knowledge in the field of Agricultural Economics and other related areas.
2. Integrate knowledge of economics and strategic management for evaluation and drafti...المزيد
...اضغط هنا
الماجستير في تغذية الإنسان والحمياتالتغذية والتصنيع الغذائيAfter completing the M.Sc. program in Nutrition and Dietetics, the graduate should be able to:

1- Demonstrate a critical approach to the science of human nutrition and dietetics and a capacity for independent evaluation of research.

2- Demonstrate consistent professional behavior in accordance with the legal and
ethical boundaries of the dietetic profession

3- Apply...المزيد
...اضغط هنا
الدكتوراه في علم وتكنولوجيا الغذاءالتغذية والتصنيع الغذائيAfter completing the Ph.D. program in Food Science and Technology, the graduate should be able to:

1- Acquire in-depth knowledge about food science, scientific theories and methods associated with food science and technology.

2- Assess and analyze different theories, methods and processes in research and academic development projects – also from an international perspective. المزيد
...اضغط هنا
الماجستير في علم وتكنولوجيا الغذاءالتغذية والتصنيع الغذائيAfter completing the M.Sc. program in Food Science and Technology, the graduate should be able to:

1- Demonstrate advanced knowledge of the fundamental aspects of the food science topics studied and their application to current practice in the industry

2- Demonstrate the ability to apply the principles developed in the program to other aspects of food science and technology. المزيد
...اضغط هنا
1 - 10 Next